Tomakselle oli kevättalvella iskenyt rahapula (= oli toivonut jotain mitä äiti ei ollut suostunut ostamaan) ja sitten oli mietitty miten rahaa voisi tienata. Tomas oli itse keksinyt, että hän voisi mennä mummolaan, kun siellä on aina paljon töitä ja mummo maksaa jopa palkkaa auttamisesta. Eskarista saatiin viikon ylimääräinen loma ja faari haki työmiehen mummolaan. Loman aluksi käytiin katsomassa Porin Jazzin liigapeliä ja vappuaattona oltiin teatterissa Saapasjalkakissaa katsomassa ja sen jälkeen vappulounaalla. Vapunpäivänä paistettiin munkkeja ja opeteltiin keittämään kahvia. Iltapäivällä mentiin raveihin ja onnistuneesti totossa kasvatettiin rahakassaa. Maanantai olikin mökillä perunanistutuspäivä. Perunanistutus ei niin kauheasti kiinnostanut, mutta vähän kuitenkin oli faarin apuna.

DSC01615.jpg

Hauskempaa oli rakentaa rumpusetti ja pitää rumpukonserttia, jotta mummon ja faarin työt sujuisivat reippaammin.

DSC01621.jpg

Kaikkein hauskinta oli kiipeillä omenapuussa (faarin luvalla) ja leikkiä Tarzania.

DSC01618.jpg

Puukiipijällekin ehdittiin tehdä uusi linnunpönttö, ihailla majavien tekemää patoa ja kotimatkalla käydä perinteisesti ABC:llä tarjouskupongeilla syömässä hampurilaisateriat.

Nykyisin aamulla kuuluu makuuhuoneen ovelta "kahvi on valmista". Mummo ja faari ovat hyväunisina nukkua posottaneet ja Tomas on keittänyt aamukahvit ja hakenut Satakunnan Kansan. Upeasti juuri seitsemän vuotta täyttäneeltä. Tästä mummo on valmis vähän reilumminkin maksamaan palkkaa. Vielä muutama päivä lomaa jatkuu. Tivolissa ja uimahallissa on vielä käymättä.