Itse taimetetut kaalit kasvoivat hyvin ja omasta sadosta on tehty mm. kaalilaatikkoa, -keittoa ja -kääryleitä (osa matkasi tyttären perheelle). Perinteisesti kaaliruokiin käytetään riisiä. Tämän makaronipohjaisen pataruoan ohje on K-kaupan ehkä 70-luvulla julkaisemasta julisteesta "17 suosittua liharuokaa". Eli meille maistuva ruoka on pysynyt muutaman kerran vuodessa valmistettuna perheen ruokalistalla jo vuosikymmeniä.

puoli pakettia pekonia

300g jauhelihaa

pala keräkaalia

2-3 porkkanaa

1-2 sipulia

2 dl sarvimakaronia

n. 1/2 l lihalientä

mustapippuria

soijakastiketta

inkivääriä

(suolaa)

Ruskista suikaloitu pekoni ja siitä irronneessa rasvassa jauheliha. Lisää suikaloitu kaali, porkkanat sekä hienonnetut sipulit ja hautua hetken. Lisää lihaliemi, makaronit ja mausteet. Hauduta noin 20-30 min. Tarkista maku.