Faarin kanssa jälkiruokaherkkuna yhtenä iltana nautittiin Napoleon Brietä ja Ruhtinattaren hilloa. Perinteisesti meillä on ollut Brie-juuston kaverina torpan marjoista keitettyä mustaherukkahilloa. Viime talvena tytär odotti Kätilöopistolla vuoroaan ultraäänitutkimukseen ja luki odotushuoneessa vanhaa Kotiliettä. Sieltä hän bongasi ruhtinattarenhillo -ohjeen ja soitti saman tien mummolle, että tätä kannattaa ensi kesänä kokeilla. Niin sitä mummo teki koe-erän, toisen satsin ja ensi vuoden puolella täytyy tehdä lisää hilloa kylmiöön pakasteherukoista ja -vadelmista. Mainiota hilloa myös pannarin tai jäätelön kanssa.
Ruhtinattaren hillo
1l riivittyjä mustaherukoita
1/2 dl vettä
vaniljatanko (meillä luomu)
1l vadelmia (meillä metsävadelmia)
500 g hillosokeria
Kiehauta vesi, herukat, sokeri ja auki viilletty vaniljatanko. Lisää vadelmat ja hillosokeri. Keitä noin 15 minuuttia. Anna jäähtyä noin 20 minuuttia. Tölkitä ja jäähdytä. Säilytä kylmässä.