Tytär oli ostanut kirpputorilta mummolle kaksi lasten muumi-tyynyliinaa ompeluksia varten (tällä systeemillä kyllä kangasvarastot senkun lisääntyvät eikä pienene niinkuin olisi tarkoitus). Linnea konttaa kovaa kyytiä ja ylösnousu- ja kävelyharjoitukset ovat menneillään. Tällä hetkellä mekon helmat ovat vain tiellä, mutta syksyllä päiväkotiin tarvitaan sisäleikkeihin helposti puettavia liivimekkoja. Pariin mekkoon mummolla on jo kankaat ja parit kaavat piirrettynä. Koemekon mummo teki toisesta tyynyliinasta ja näin päästään kokeilemaan miten kaavat sopii hoikkeliinille. Tämän mekon kaava on piirretty Linnean ostomekosta. Takana 15 senttinen vetoketju ja kanttaukset vinonauhalla.

Toinen tyynyliina jäi odottamaan uusia ideoita. Mekon lisäksi toisesta jäi nuken tyynyliinan kokoinen pala ja yksi muumi-mamma kuva. Kuvalle piti keksiä kohde ja laatikoita penkoessa löytyi sopivan värisiä tarvikkeita ja syntyi idea yöpaidasta nukelle.

Faari kun on pohjoisessa lintuja bongaamassa, mummolla ei ole mitään muuta kun joutilasta aikaa. Mummo muisti, että leikattujen nukenvaatekaavojen joukossa on myös kestovaipan kaava. Eihän vauvaleikkejä voi leikkiä nuken kanssa jos ei ole vaippoja. Loppuilta menikin ihmetellessä miten kaavan avulla saa aikaiseksi yhden kestovaipan. Ompeluohjetta ei tietenkään ollut. Tulihan se valmiiksi ja joskus voi sitten tehdä lisää vähän vaipoiksi paremmin sopivista kankaista.