Päivänä muutamana meillä oli yökylässä kaksi lintubongaria bongausreissullaan. Joku idea, vaikka vähän huonompikin, piti saada ruokatarjoiluun. Pääruokana tarjottiin luontoihmisille mm. lihamureketta hirvenlihasta ja jälkkärinä lettuja tyrnihillon ja -herkun kanssa (bongarit olivat olleet samana päivänä alueella, jossa kasvaa luonnonvaraisesti tyrnipensaita). Meidän tyrnimarjat olivat torpan tyrnimarjapensaiden sadosta pakastettuja. Tyrniherkku oli helppotekoista, harvinaisen onnistunutta ja bloggauksen arvoista.
Tyrniherkku
1 dl tyrnihilloa
1dl maustamatonta jugurttirahkaa
1dl Flora vispiä vaahdotettuna
vanilliinisokeria
Kaikki aineet sekoitetaan ja nautitaan sellaisenaan tai esim. lettujen kanssa.
Tyrnihilloa nopeasti meidän tapaan
tyrnimarjoja
hilllosokeria (hillopussin ohjeen mukaan)
Marjoja ja sokeria keitetään noin 15 min., paseerataan siemenet ja kuoret pois ja tölkitetään.