Lipputangossa liehui lippu, kun torpan pellolta otettiin ruokapöytään salaattitarvikkeita. Puolustusvoimain lippujuhlan päivänä syötiin tänä vuonna oman pellon ensimmäiset salaatit ja retiisit. Ilmasipulia on syöty jo heti lumien sulamisen jälkeen. Tilliäkin voi jo ottaa kalan kaveriksi.

DSC00823-normal.jpg

Satakunnan helteet ja sopiva kosteus ovat tänä vuonna kasvattaneet kaiken valtavalla vauhdilla. Ensimmäiseksi istutetuissa siikli-perunoissa on jo noin 30 senttiset varret. Ovatkohan vain kasvattaneet vartta, mutta mukuloista ei ole tietoakaan. Juhannusruusuissa on isot nuput (tätä vauhtia kukinta on juhannuksena jo ohi) ja sireenit kukkivat runsaammin kuin miesmuistiin. 

DSC00826-normal.jpg

Ison tontin reunamilla voi luonnonkukkien antaa levitä mielensä mukaan. Ailakit kukkivat parhaillaan ja päivänkakkaroista sekä akilleijoista ensimmäiset ovat avaamassa nuppujaan. Ailakkimeren keskellä kasvaa kriikuna. Pari kesää sitten tytär lähetti Ahvenanmaan kiertomatkalta mummolaan kortin, jossa oli ahvenanmaan pannukakun ohje. Tuliaisena tuli vielä tilamyynnistä ostettua kriikunahilloa. Eli mummon piti keittää mannapuuroa ja tehdä pannukakkua. Hyvää oli, mutta seuraavan kerran mummo lupasi tehdä, kun omasta puusta saadaan kriikunoita. Vielä ei ole kiire etsiä ruokaohjemapeista ja -pinoista postikorttia, sillä  muutama vuosi pitää vielä odottaa ennenkuin tästä puusta satoa saadaan. 

DSC00827-normal.jpg