Mielenkiintoista sanoi faari, kun mummon ja faarin kahdenhengen pikkujoulupöytään istui. Mummo keitti ruoat ja faari kattoi pöydän ihan nätiksi.

Alkuruoaksi syötiin suppilovahverokeikeittoa. Suppiksia, sipulia, lihafondia, savuporosulatejuustoa, ruokakermaa, mustaa pippuria ja vähän vehnäjauhoja.Sherry oli tällä kertaa lasissa eikä keitossa.

DSC01558.jpg

Pääruoka olikin meillä uusi tuttavuus. Viikolla mummo oli ostanut Porin kauppahallista häränhäntiä ja loihti niistä aterialle häränhäntäpataa. 

DSC01555.jpg

Padassa oli ruskistettuja häränhäntia, pari pekoniviipaletta, porkkanaa, sipulia, valkosipulia, lihafondia, punaviiniä, vettä, timjamia, laakerinlehti, chiliä ja mustaapippuria. Vajaan neljän tunnin haudutus uunissa. ja herkullisista ja ihmeen lihaisista häränhännistä päästiin nauttimaan. Lisukkeena risottoriisiä (kuskusia tai polentaa ei ollut kotona) ja haudutusliemestä tehtyä kastiketta.

DSC01559.jpg

Jälkiruoaksi rahkajugurttia, vatkautuvaa vaniljakastiketta, pakastevadelmia ja -mansikoita. Koristeena kesällä lasten kakkukoristeluista jääneitä "tösseleitä".

DSC01556.jpg