Pienessä perheessä kun on vähän juhlia omasta takaa, täytyy mm. kunkin synttärit juhlia aina kunnolla. Arkeahan on ihan riittämiin. Viikolla mummon varsinaisena synttäripäivänä mummo halusi tarjota faarille jotain sellaista, mitä ollaan syöty juhlapäivinä nuorena perheenä 70-luvulla. Alkukeittona oli aurajuustokeitto ja paahdettua ruisrevittyä. 60-luvulla tällä ohjeella on voitettu joku Valion ruokakilpailu. Ohje on edelleen Valion nettisivuilla.
Pääruokana syötiin portteri-paistia. Netin syöveristä mummo kaiveli eri ohjeita ja teki niistä oman sovellutuksensa. Portteri ja naudanpaisti olikin oivallinen yhdistelmä ja padassa hauduttamalla lopputuloksesta tuli mehevä. Raikas karpalohyytelö sopi myös hiemosti mukaan.
Torpan tyrnimarjoja on edelleen monta pussia pakastimessa. Niistäpä sitten jälkkäriä.
Vielä viikonloppuna tytär ja Tomas tulivat junalla lahjuksineen mummoa juhlistamaan. Päivällä faari ja Tomas tekivät miesten herkkua eli grillasivat terassilla vuoden ensimmäiset makkarat.