Palmusunnuntain aikaan vietettiin tyttären perheen kanssa "pikkupääsiäistä" ja varsinaisena pääsiäisenä mummo ja faari oleilivat kotona ihan kaksistaan.  Aikaisemmin tähän aikaan keväästä mummolla on kasvanut useammassa laatikossa erilaisia taimia. Tänä vuonna kuten viimevuonnakin taimitarha saa kasvattaa meidän taimet. Ulvilasta löytyi taimitarha, josta saatiin upeita purjon, sellerin, jättisipulin ym. taimia.

Pääsiäiseksi yöpakkasia uhmaamaan terassille laitettiin koriin muutama narsissipurkki ja sisälle narsisseja ja valkoinen pääsiäiskaktus.

DSC00737-normal.jpg

Kun ei ole kasvikuvia, laitetaan sitten ruokakuvia.Pääsiäisen ruokalistat muodostuivat mummon Porin uusitun kauppahallivierailun mukaan. Kassiin tuli mukaan mm. lohta, nuijimattomia ja maustamattomia kaslerpihvejä, ossobucco-kiekkoja ja savulammasta ohuen ohuina siivuina.

Yhden päivän alkupalana oli valkosipuli-parmesaani etanoita. 

DSC00738-normal.jpg

Pääruokana faarin ulkogrillillä grillaamat  vain suolalla ja mustapippurilla maustetut kaslerpihvit  ja aurajuusto-pekoni-herkkusieninyytit. Faari onnistui (kokkailukokemukseen nähden) tosi hienosti. Pihvit olivat erittäin maukkaita ja mureita.

DSC00740-normal.jpg

Jälkkärinä syötiin tyrnihyytelöä. Resepti tuli sen mukaan mitä jääkaapista löytyi ja hyvää sattui tulemaan. Aineksina torpan tyrnimarjoista keitettyä hilloa, maitorahkaa, sitruunatuorejuustoa, Flora vaniljaa, sokeria ja vaniljasokeria. Päälikerros liivaatteella hyydytettyä tyrnimehua. Suklaat Tomakselta syömättä jääneestä suklaamunasta. (Tomaksen mielestä suklaamunan yllätyslelu on mieleisempi kuin itse suklaa).

DSC00741-normal.jpg