Joulupukki (=tytär ja vävy) lahjoi faaria uusilla hienoilla pyöreillä kiuaskivillä. Lahjaan sisältyi myös kivien vaihto ja jälkien siivous. Eihän hommassa kauaa mennyt, sillä faari oli sitä suunnitellut jo ainakin puoli vuotta. Eikö sitä sanotakin, että hyvin suunniteltu on puoliksi tehty. Saunan pesukin jäi uudelle vuodelle, kun joulusaunassa haluttiin huitoa Porin torilta ostetuilta vastoilla oikein olan takaa. Nyt on sauna taas pesty ja kuivumassa. Muistiin merkittiin, että jos vielä joskus muutetaan niin pesuhuoneen laatat saavat olla maksimi kokoa. Saumojen jynssäys ei ole mummon lempipuuhia, varsinkin kun käsiä ylösnostettaessa maailma alkaa pyörimään ympärillä. Kuvakin on kallellaan, vaihdetaan sitten kun mummo saa oman keskusyksikkönsä ja ohjelmansa vävyn korjaamolta. (Nyt on kuva käännetty, ei tarvitse enää niska kenossa tiirailla.)

DSC00679-normal.jpg

Saunan pesupäivänä syötiin uuniperunoita ja possukastiketta. Kerman Saven aamiaissetit on joskus saatu lahjaksi, aamiaiskäytössä ne ei muistin mukaan koskaan ole ollut käytössä. Mukit on jo annettu jonnekin, mutta lautaset ja pikkukulhot ovat näppäriä uuniperunoita tarjottaessa. Soosi oli maukasta, vähän tulistakin ja kuumaa. Kameran linssikin höyrystyi nopeammin kuin mummo ehti näpsäyttää kuvan.
Tyttären keittiön verhotkin on saatu ripustettua. tytär osti kankaan Ikeasta, mummo ompeli ja vävy ripusti kattoon. Tyttären perheen kodissa kaikki verhotangot on kattoon kiinnitettävää mallia. Näissä Verhon rypytysnauha olisi saanut tulla pari milliä ylemmäksi, niin verho olisi alkanut katonrajasta.