Toistakymmentävuotta sitten isomummo ja mummo perustivat kuivuriosuuskunnan. Mummo osti isomummolle joululahjaksi vihanneskuivurin ja isomummo kuivatti vuosia molempien perheiden suppilovahverot ja keittojuurekset. Nyt kun isomummo ei enää pääse  sienimetsälle tytär peri isomummon osuuden osuuskunnasta. Taas mummo saa nauttia kuivatuista sienistä. Innokkaana sienestäjänä tytär sai tänä kesänä omalta mökiltään Turun saaristosta runsaita sienisaaliita ja mummolle tuotiin tuliaisena mm. mustiatorvisieniä. Tänään faarin kanssa nautittiin alkuruokana näistä sienistä tehtyä keittoa ja faarin mielestä keitto oli erityisen makoisaa. Kiitokset sienestäjälle. Mielellään ensi vuonna taas vastaanotettaisiin sieniherkkuja. Keittoohjeessa ainekset noin määriä niikuin aina mummon keitoksissa.

Mustatorvisienikeitto

2 rkl ruokaöljyä

1 sipuli

2 rkl vehnäjauhoja

n. 8 dl vettä

1 Knorrin bouillon beef lihaliemikuutio

myllystä mustaapippuria

n. 1 1/2 dl kuivattuja mustiatorvisieniä

1/4 pakettia voimakasta Koskenlaskija sulatejuustoa

Kiehauta ruokaöljyssä sipulisilppu ja vehnäjauhot. Lisää lihaliemikuutio, mustapippuri , vesi ja murskatut  mustattorvisienet. Keitä noin 20-30 minuuttia. Keitto nautittiin meidän mielestä hinta/laatusuhteeltaan hyvän Vina Tarapaca Cran reserva punaviinin kera.