Viikonloppuna oltiin tuoreen sukulaisen Leevi Nestorin ristiäisissä Espoossa ja samalla reissulla tuotiin Tomas tämän vuoden kesälomaviikolle mummolaan. Alkuviikosta vierailtiin Luontokeskus Arkissa ja käytiin uimahallissa pulikoimassa. Keskiviikkona vietettiin päivä torpalla. Tomasta odotti siellä pätkä viljelypenkkiä ja erittäin tarkasti siihen ripoteltiin herneensiemeniä, pinta tasoitettiin ja reilusti kasteltiin. Tulevasta sadosta lupasi antaa pikkusiskollekin vähän.

DSC01451.jpg

Alapihan ruohot leikattiin ja pelattiin tietysti jalkapalloa. Välillä mummon ja välillä faarin kanssa. Mummo on kuulemma kehittynyt paljon pallon käsittelyssä, mutta juoksu muistuttaa lähinnä riepasta kävelyä. 

DSC01455.jpg 

Viikolla käytiin myös, kuten aina lastenlasten Porin vierailun aikana, Pelle Hermanninpuistossa Kirjurinluodossa. 

DSC01459.jpg

Kaupunkijunallakin ajeltiin kierros.

DSC01462.jpg

Viikon ehkä odotetuin tapahtuma oli jalkapallo-ottelun seuraaminen. Kaksi vuotta eli nelivuotiaasta jalkapalloseurassa mukana ollut himopelaaja pääsi seuraamaan Musan Salaman ja Åbo IFK:n välistä ottelua. Hyvissä ajoin oltiin jo odottelemassa pelin alkua ja seurattiin pelaajien veryttelyä. Täysi katsomollinen sai todeta kotijoukkueen voittavan 4-2.

DSC01465A.jpg

Kotimatka tehtiin osittain junalla. Eli mummo meni Tomaksen kanssa junalla Tampereelle.

DSC01468.jpg

DSC01469.jpg

Äiti tuli pikkusiskon kanssa autolla Tampereelle. Kaupungilla syötiin ja vähän käveltiin, sitten mummo palasi junalla Poriin ja Tomas jatkoi autolla kotiin. Mummolla ja faarilla oli ainakin mukava tapahtumarikas lomaviikko ja niin ilmeisesti eskarin aloittavalla Tomaksellakin. Muutaman kerran viikon aikana mummo sai kuulla ilmeisesti vähän lapsellisesti neuvoessa, että  " haloo mummo, minä en ole mikään tarhalainen minä olen eskari". Niin, että ensi vuonna tuleekin kesälomalle koululainen.