Mummon ja faarin sunnuntaiherkuttelua. Muutaman kerran vuodessa meillä herkutellaan alkuruokana etanapannulla. Aikoinaan tytär osti äidille joululahjaksi tavaraa, jota äidillä ei varmasti ole eli etanapannut. Itse hän ei etanoista välitä, mutta onneksi vävy ymmärtää näiden herkkujen päälle. Viime syksynä Tampereen keittö- ja ruokatavaroiden shoppailureissulla löytyi Lasi-Koison tarjouksesta aidot etanahaarukat ja Tomaksellekin ostettiin jo oma haarukka odottamaan. Etanatölkistä tulee sopivasti kolme annosta, faarille, mummolle ja vävylle, joten on ihan hyväkin, että tyttärelle tehdään jotain muuta alkuruoaksi.

VALKOSIPULIETANAT

purkki etanoita

150g voita (meillä oivariinia)

4-5 valkosipulinkynttä (torpan pellolta)

1/2 dl hienonnettua persiljaa (torpan persiljaa pakastettuna)

1/2 dl raastettua parmesaania

hippunen valkopippuria

hyvää vaaleaa leipää (meillä juustopatonkia)

 

Valuta etanat ja jaa etanapannuihin. Sekoita voihin mausteet. nosta nokare jokaisen etanan päälle. Paista uunissa 250 C noin 10 min. Tarjoa vaalean leivän kanssa.

Pääruokana oli "hirveätä hirveä" eli hirvenpaistia Burgundin tapaan. Tämän padan kanssa imellettyperunalaatikko olisi sopinut erittäin hyvin, valitettavasti kaikki perunalaatikot on jo pakastimesta tuhottu. Perunalaatikon makeus sopisi erinomaisesti yhteen lihapadan pekonin savun- ja punaviinin happoisen maun kanssa.