Mustajuuresta, palsternakasta, purjosta ja porkkanasta saatiin torpalla tänä vuonna harvinaisen hyvä sato. Pitkästä aikaa (edellisen kerran taisi olla toukokuussa), kun oltiin koko viikonloppu kotona, piti laittaa "pyhäruokaa". Alkuruokana syötiin mustajuurikeittoa. Keitossa mustajuurta, perunaa, purjon valkoista osaa, kasvisfondia, valkopippuria ja ruokakermaa. Maistuikin tosi hyvälle sienikeittojen jälkeen. Timjamilla olisi voinut maustaa lisää, mutta pääruoassa oli jo sitä.
Keiton kanssa syötiin ruislastuja. Ruislastut Linnean kummitäti toi ristiäisvierailulla tuliaisiksi uuteen mummolaan Hawaiian Red Saltin kanssa. Leipää ja suolaahan tuodaan uuteen kotiin. Mukavia uusia ja maistuvia tuttavuuksia. Ruislastuilla on herkuteltu myös juustojen kanssa.
Pääruokana hirvipataa Burgundin tapaan. Ensimmäistä kertaa tänä syksynä myös lanttulaatikkoa.