Viime perjantai-ilatana torpan pihapiirissä odotti taas sieniyllätyksiä.
Nämä syötiin lauantaina kastikkeena leivinuunilihan kanssa. Nyt on varastossa niin paljon tatteja, että on parasta syödä niitä pois pikkuhiljaa koko ajan ja keksiä myös meille uusia sieniruokia. Pakastimessa oli vielä pari viimevuotistakin tattipussia ja niiistä mummo teki maanantaina elämänsä ensimmäistä kertaa sienilasagnea. Jääsalaatin ja Kaiken-punaviinin kanssa hyvää oli myöskin faarin mielestä.
Lasagnen ainesosat meni suurinpiirtein näin
Tomaattikastike
n. 200g pakastettuja herkku- ja punikkitateja
1/2 tölkkiä tomaattimurskaa
3 valkosipulinkynttä (omasta maasta)
1 sipuli (omasta maasta)
1 porkkana raastettuna (omasta maasta)
pala varsiselleriä (omasta maasta)
1 kasviliemikuutio
mustapippuria
mäkireiramia ja timjamia (omasta maasta)
basilikaa
vähän ketsuppia makeutta antamassa
haudutettiin noin 45 min.
Juustokastike
1/2 l maitoa
1/2 dl hiivaleipäjauhoja
muskottipähkinää ripaus
emmental-mozzarellajuustoraastetta
valmistus esikeitettyjen lasagnelevyjen pakkauksen ohjeen mukaan.