Tyttären perheen kanssa juhlittiin isänpäivää viikko etuajassa. Flamingon kreikkalaisen ravintolan mustekalarenkaiden, friteeratun vuohenjuuston ja tosi herkullisten kana-ja lihavartaiden jälkeen juotiin kakkukahvit tyttären kotona. Kahviherkkuna oli tuliaisiksi tekemäni tyrnikakku (pikkuisen tähän sai upotettua syksyn huipputyrnisatoa). Kakun maku oli mukavan raikas,tosin täydellä vatsalla kukaan ei enää jaksanut panostaa kakun koristeluun. Kakun ohje on muokattu Satakunnan Martat ry:n julkaisemasta Martan tyrniherkut kirjan tyrnikermahyytelö- ja mehuhyytelöohjeista. Kakku tehty 18 cm:n irtopohjavuokaan.

Pohja:

100 g digestive keksejä murskattuna

50 g margariinia sulatettuna

Yhdistä keksimurut ja sulatettu margariini. Peitä irtopohjavuoan pohja leivinpaperila ja levitä seos vuokaan.

Tyrnikermahyytelö:

1dl tyrnituoremehua

3/4 dl sokeria

1 muna

1 dl floravispiä

1 dl maitorahkaa

1 tl vanilliinisokeria

3 liivatelehteä

Vatkaa muna ja sokeri vaahdoksi. Vaahdotsa myös kerma. Kuumenna tippa tyrnimehua ja sulata siihen liotetut liivatelehdet. Yhdistä vaahdot, lisää liivateseos, maitorahka, vanilliinisokeri ja loppu tyrnimehu. Kaada kermahyytelö keksiseoksen päälle ja anna hyytyä muutama tunti.

Mehuhyytelö:

2 dl vettä

1 dl tyrnimehua

3/4 dl sokeria

3 liivatelehteä

Sekoita tyrnimehu, vesi ja sokeri niin, että sokeri sulaa. Kuumenna osa nesteestä ja sulata siihen liotetut liivatelehdet. Lisää liivateseos nesteeseen. Kaada seos hyytyneen kermaseoksen päälle ja hyydytä kakkua edelleen muutama tunti . Koristele esim. kermapursotuksilla ja kokonaisilla tyrnimarjoilla.