Siivouspäiväksi on kiva suunnitella helppoa ruokaa. Aamulla mummo leikkasi vuokaan broilerinkoivet (käy kätevästi kalasaksilla) Paloiteltiin lantut, porkkanat, palsternakat, sipulit ja lisättiin vähän lisää mausteita, vettä ja pakastimesta pavut. Vajaa tuntia ennen ruokailua vuoka meni uuniin. Vielä keitettiin vähän riisiä ja tehtiin tuoresalaattia. Kaksi eläkeläistä söi annoksesta kaikki kasvikset ja osan broilerinpaloista. Loput perattiin ja paloiteltiin pakastimeen ja niistä keitettiin seuraavalla viikolla keittoa.
Samana päivänä mummo teki myös pataleipää. Tällä kertaa jauhoina oli vehnä-, ruis- ja tattarijauhoa (jäi blineistä joilla herkuteltiin tyttären perheen vierailun aikana), Tulikin maukasta ja oli vielä seuraavana päivänäkin mehevää ja hyvää.