Viime perjantai-ilatana torpan pihapiirissä odotti taas sieniyllätyksiä.

Nämä syötiin lauantaina kastikkeena leivinuunilihan kanssa. Nyt on varastossa niin paljon tatteja, että on parasta syödä niitä pois pikkuhiljaa koko ajan ja keksiä myös meille uusia sieniruokia. Pakastimessa oli vielä pari viimevuotistakin tattipussia ja niiistä mummo teki maanantaina elämänsä ensimmäistä kertaa sienilasagnea. Jääsalaatin ja Kaiken-punaviinin kanssa hyvää oli myöskin faarin mielestä.
 

Lasagnen ainesosat meni suurinpiirtein näin

 

Tomaattikastike

n. 200g pakastettuja herkku- ja punikkitateja

1/2 tölkkiä tomaattimurskaa

3 valkosipulinkynttä (omasta maasta)

1 sipuli (omasta maasta)

1 porkkana raastettuna (omasta maasta)

pala varsiselleriä (omasta maasta)

1 kasviliemikuutio

mustapippuria

mäkireiramia ja timjamia (omasta maasta)

basilikaa

vähän ketsuppia makeutta antamassa

haudutettiin noin 45 min.

 

Juustokastike

1/2 l maitoa

1/2 dl hiivaleipäjauhoja

muskottipähkinää ripaus

emmental-mozzarellajuustoraastetta

valmistus esikeitettyjen lasagnelevyjen pakkauksen ohjeen mukaan.