Päivänä muutamana meillä oli yökylässä kaksi lintubongaria bongausreissullaan. Joku idea, vaikka vähän huonompikin, piti saada ruokatarjoiluun. Pääruokana tarjottiin luontoihmisille mm. lihamureketta hirvenlihasta ja jälkkärinä lettuja tyrnihillon ja -herkun kanssa (bongarit olivat olleet samana päivänä alueella, jossa kasvaa luonnonvaraisesti tyrnipensaita). Meidän tyrnimarjat olivat torpan tyrnimarjapensaiden sadosta pakastettuja. Tyrniherkku oli helppotekoista, harvinaisen onnistunutta ja bloggauksen arvoista.

Tyrniherkku

1 dl tyrnihilloa 

1dl maustamatonta jugurttirahkaa

1dl Flora vispiä vaahdotettuna

vanilliinisokeria

Kaikki aineet sekoitetaan ja nautitaan sellaisenaan tai esim. lettujen kanssa.

DSC00771-normal.jpg

Tyrnihilloa nopeasti meidän tapaan

tyrnimarjoja

hilllosokeria (hillopussin ohjeen mukaan)

Marjoja ja sokeria keitetään noin 15 min., paseerataan siemenet ja kuoret pois ja tölkitetään.