Sanotaan, että huoleton on hevoseton poika. Mummolla huolet ei ainakaan vähene, kun meni faarin yllyttämänä hankkimaan itse itselleen nimipäivälahjaksi osuuden kimppahevosesta. Apilan Ruskaan voi tutustua Porin ravien nettisivuilla. Vuonna 2016 kun hevonen huutokaupataan mummon mahdollinen voitto-osuus menee Satakunnan keskussairaalan lastenosaston lapsille. Nyt vaan toivotaan, että heppa pysyy terveenä ja siitä kehittyy oiva ravuri. Ensi kesänä taidetaan jo päästä jännäämään "oman" hevosen juoksua.



Kesällä sisko ja sen veli vierailivat muutaman kerran mummolassa. Vauhtia ja vaarallisia tilanteita riitti joka päivälle. Ainoat tosi hiljaiset hetket oli nukkumisten lisäksi silloin, kun laitettiin lasten dvd päälle.



Puuhapete kun loppui iloinen vilske alkoi välittömästi. Lasten lähdettyä, kun matkasängyt, syöttötuoli, potta, lelulaatikko ym. lasten tavarat oli viety varastoon, faari kiersi ympäri huushollia ja ihmetteli kodin avaruutta ja hiljaisuutta. Kiva kun tuovat vähän  piristystä eläkeläisten elämään.